Συχνές Ερωτήσεις

Το παιδί μου δεν ξέρει κολύμπι. Θα μπορεί να μπει στην πισίνα;

Φυσικά! Στην κατασκήνωση λειτουργούν 3 πισίνες διαφορετικού βάθους. Η μικρότερη, βάθους 0,90 εκατοστών, είναι ειδικά διαμορφωμένη για αρχάρια δελφινάκια. Την πρώτη φορά που θα μπουν στην πισίνα, έμπειρος ναυαγοσώστης περνάει τα παιδιά από ειδικό τεστ ώστε να κατανείμει τους επίδοξους κολμυμβητές στην κατάλληλη πισίνα. Τα πιο αρχάρια δελφινάκια επιβλέπονται από ειδικό προπονητή για την εκμάθηση κολύμβησης μέσα από παχνίδι!

Μπορούν τα παιδιά να είναι στο ίδιο δωμάτιο με φίλους τους;

Βεβαίως και μπορούν εφόσον το δηλώσετε έγκαιρα κατά την άφιξη σας στο χώρο της κατασκήνωσης. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά κατανέμονται στα δωμάτια ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους.

Πότε μπορώ να επισκέπτομαι το παιδί μου;

Το επισκεπτήριο είναι μόνο κάθε Κυριακή 10.30 – 13.00 και 17.30 – 20.00. Σε περίπτωση προσέλευσης γονέων στην κατασκήνωση εκτός ημέρας και ωρών επισκεπτηρίου, θα πρέπει να μένουν στο χώρο του κυλικείου και απαγορεύεται η πρόσβαση τους πέραν αυτού. Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά και τη σωστή προσαρμογή των παιδιών στην κατασκηνωτική ζωή καλό θα ήταν να αποφεύγεται το επισκεπτήριο τις άλλες ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Πότε μπορώ να επισκέπτομαι το παιδί μου;

Το επισκεπτήριο είναι μόνο κάθε Κυριακή 10.30 – 13.00 και 17.30 – 20.00. Σε περίπτωση προσέλευσης γονέων στην κατασκήνωση εκτός ημέρας και ωρών επισκεπτηρίου, θα πρέπει να μένουν στο χώρο του κυλικείου και απαγορεύεται η πρόσβαση τους πέραν αυτού. Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά και τη σωστή προσαρμογή των παιδιών στην κατασκηνωτική ζωή καλό θα ήταν να αποφεύγεται το επισκεπτήριο τις άλλες ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Ποιος μπορεί να παραλάβει τα παιδιά από την κατασκήνωση;

Η παραλαβή ή η έξοδος από την κατασκήνωση γίνεται ΜΟΝΟ από τους γονείς ή τους κηδεμόνες. Σε κάθε περίπτωση τρίτου προσώπου, απαιτείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έγγραφη επικυρωμένη εξουσιοδότηση από τους γονείς ή τους κηδεμόνες.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί;

Στην κατασκήνωση λειτουργούν καρτοτηλέφωνα από τα οποία μπορούν να επικοινωνούν τα παιδιά με τους γονείς τους.  Και οι γονείς όμως, μπορούν να τηλεφωνήσουν στην κατασκήνωση. Μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης ενημερώνονται οι κατασκηνωτές, ώστε να σπεύσουν στο τηλέφωνο και να συνομηλίσουν με τους γονείς τους.

Τι πρέπει να έχει μαζί του το παιδί;

Τα απαραίτητα:

 • μαξιλάρι και μαξιλαροθήκες
 • σεντόνια
 • κουβέρτα ή sleeping bag
 • πιτζάμες
 • εσώρουχα
 • σορτς και μπλουζάκια
 • μακρύ παντελόνι και φούτερ
 • αθλητικά παπούτσια και κάλτσες
 • σαγιονάρες
 • μαγιό
 • σκουφάκι πισίνας
 • πετσέτες προσώπου, ποδιών και μπάνιου

Ατομικά είδη καθαριότητας:

 • οδοντόβουρτσα
 • οδοντόπαστα
 • σαμπουάν
 • σαπούνι και σαπουνοθήκη
 • χτένα
 • σάκο για άπλυτα

 

Προαιρετικά:

 • φακός
 • τηλεκάρτες
 • βιβλία
 • μουσικά όργανα

 

Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχόν απώλεια αντικειμένων αξίας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Το παιδί μου ακολουθεί μια ιατρική αγωγή, μπορεί να τη συνεχίσει στην κατασκήνωση;

Δε θα κοστίσει απολύτως τίποτα! Είναι εντελώς δωρεάν, καθώς συγκεκριμένα Ταμεία Ασφάλισης, όπως το δικό σας, επιδοτούν εξ’ ολοκλήρου το κατασκηνωτικό κόστος.

Συνεργαζόμενα Ταμεία:

Ε.Τ.Α.Α. (Μηχανικών & ΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ), Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), Νομικών (ΤΑ.Ν), Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ), Δικηγόρων Αθηνών (ΤΠΔΑ), Δικηγόρων Πειραιά (ΤΥΔΠ), Δικηγόρων Επαρχιών & Δικαστικών Επιμελητών (ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ), Προνοίας Εργοληπτών Δημοσιών Έργων (ΤΠΕΔΕ)), Τ.Ε.Α.Ι.Τ ΤΕΑΥΕΚ (Εμποροϋπάλληλοι, ), ΤΕΑΥΦΕ (Φαρμακουπάλληλοι) και ΤΑΝΠΥ (Ναυτικοί Πράκτορες) ΤΕΑΑΠΑΕ (Ασφαλιστικοί υπάλληλοι), Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. ΤΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως-Γενικής-Αμερ.Εξπρές), ΚΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, Δημοτικοί Υπάλληλοι (ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ), Ταμείο Μετάλλου (ΤΑ.Π.Ε.Μ.), ΕΥΔΑΠ, ΟΣΥ Α.Ε. (Πρωην ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ) ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (πρώην Αττικό Μετρό και ΤΡΑΜ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ΟΑΕΕ (μόνο για Υπαλλήλους), ΟΑΕΔ (μόνο για Υπαλλήλους) Ελληνικά Πετρέλαια, Αθηναϊκή Ζυθοποιία,  Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., Εστία Υπαλλήλων ΕΡΤ, ΟΛΠ.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες των αιτήσεων.

Γιατί να στείλω το παιδί μου κατασκήνωση;

Δεν είναι τυχαίο πως κάθε παιδί που πηγαίνει κατασκήνωση, θέλει να ξαναζήσει την εμπειρία και τα επόμενα καλοκαίρια! Και το καλύτερο; Τη χαρά αυτή συμμερίζονται και οι γονείς, όταν βλέπουν τα προσωπάκια να ακούν «κατασκήνωση» και να λάμπουν από χαρά!

Η κατασκήνωση είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν. Μαθαίνουν από μικρή ηλικία να φροντίζουν τον εαυτό τους, να διαχειρίζονται το χρόνο τους, να κάνουν καινούργιους φίλους. Κοινωνικοποιούνται, ενώ παράλληλα παίζουν και διασκεδάζουν «γεμίζοντας έτσι τις μπαταρίες τους για το σχολικό έτος».

Το παιδί μου παραπονιέται ότι θέλει να αποχωρήσει πρόωρα από την κατασκήνωση. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι απολύτως φυσιολογικό. Συμβαίνει σε πολλά παιδάκια, τις πρώτες ημέρες σε νέο περιβάλλον αλλά και γιατί αποχωρίζονται για πρώτη φορά τους γονείς τους. Η αντίδραση αυτή συνήθως δεν είναι ενδεικτική για το πώς περνάει το παιδί, αλλά απλά χρειάζεται λίγες ημέρες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

Το παιδί πρέπει να έχει μαζί του λεφτά;

Στον χώρο της κατασκήνωσης λειτουργεί κυλικείο όπου όποιο παιδί επιθυμεί μπορεί να αγοράσει παγωτό ή αναψυκτικό. Τα χρήματα, για την καλύτερη ασφάλεια, εάν επιθυμείτε, φυλάσσονται από τους ομαδάρχες σε κλειδωμένους κουμπαράδες και σε συνεννόηση με τους γονείς ξοδεύονται όπως τους υποδείξετε.

Μπορεί το παιδί να έχει κινητό τηλέφωνο;

Τα κινητά τηλέφωνα δεν απαγορεύονται, αλλά η κράτησή τους μέσα στην κατασκήνωση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων. Η χρήση βέβαια δεν μπορεί να γίνεται με τρόπο που ενοχλεί τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.